Interieurbouw

Vanaf de eerste gesprekken wordt er een band geschept met de klant die vervolgens uitbloeit in de realisatie van uw droominterieur.

 

Afhankelijk van de uit te voeren werken komen wij bij u ter plaatse om de nodige opmetingen te doen en bestaande ideeën te kaderen om zo samen met ons advies tot het gewenste resultaat te komen. Indien u al over plannen beschikt dan kan u deze steeds bezorgen en kan een eerste bespreking plaatsvinden ivm de gewenste stijl en indeling van uw project.

 

Een volgende ontmoeting kan plaatsvinden in ons bureel te Kampenhout waar verdere aanpassingen gebeuren en materialen kunnen gekozen worden. Ter plaatse hebben wij verschillende stalen ter beschikking die kunnen helpen bij de materiaalkeuze zodat u een brede kijk heeft rond de mogelijkheden voor de afwerking van uw ruimte.

Woon-, winkel- en kantoorinrichting

Een traditioneel kantoor, een gezellige leef - of winkelruimte, een rustig werkhoekje of een industrieel bureau. Wij maken werk van praktisch in te richten ruimtes, speciale werktafels, buitenmaatse dossierkasten, vergaderruimtes, bibliotheken,….

 

Tijdens de voorafgaande gesprekken ter plaatse of in ons bureel wordt er aandacht besteed aan omgeving gebonden factoren zoals lichtinval, toegankelijkheid en specifieke vereisten van de klant. Onze jaren lange ervaring wordt bij elk project ter beschikking gesteld en graag adviseren we om zo samen tot een concept te komen dat de gewenste uitstraling heeft en toch praktisch is .

Gyprocwerken en scheidingswanden

De Prins en Zoon is gespecialiseerd in een brede waaier aan Gyprocwerken zoals valse plafonds, voorzetwanden, scheidingswanden, afwerken van zolderruimtes,…

 

Graag begeleiden we onze klanten in hun keuze naar de best mogelijke technische aanpak door rekening te houden met specifieke wensen naar brandwerendheid, geluid- en thermische isolatie en de finale look.

 

Voor elke toepassing, plaats en stijl bieden we een aangepaste project aanpak, dit kan beginnen bij de afbraak of aanpassing van een reeds bestaande constructie, gevolgd door de plaatsing van een metalen of houten draagconstructie waarop vervolgens de platen worden bevestigd, om tenslotte te worden afgewerkt met filler en finish.

Wand-, gevel- en plafondbekleding

Vaak wordt er gekozen voor een volledige of gedeeltelijke bekleding van een gevel, wand of plafond gebruikmakend van verschillende materialen om een bepaalde vormgeving of sfeer te creëren.

 

Bekledingen kunnen om verschillende redenen worden geplaatst zoals vormgeving bij een nieuwe woning of het wegwerken van oude bestaande of beschadigde gevels. Dit biedt bij renovatie eveneens de mogelijkheid tot het aanbrengen van isolatie op plaatsen waar dit anders zeer complex of onmogelijk is.

 

Trappen en keukens

Sinds generaties is schrijnwerkerij De Prins & Zoon gespecialiseerd in het vervaardigen van op maat gemaakte trappen en keukens. Beide zijn meubelen die de uitstraling van een woning of werkplek beïnvloeden, waar vakmanschap en ervaring een belangrijke rol spelen in het bekomen van het gewenste gevoel en comfort dat uitgaat van deze meubelen. Graag staan we onze klanten bij op hun weg van idee naar concept en uiteindelijk de verwezenlijking rekening houdend met de wensen en het budget.

Ramen en deuren in hout

Houten ramen en deuren dragen sterk bij tot het wooncomfort, ze voelen aangenaam warm aan en bezitten een hoge natuurlijke isolatiewaarde. Bovendien isoleert hout ook doeltreffend tegen geluid, water en wind. Houten schrijnwerkerij is ook brandveilig en dit omdat hout eerst verkoolt, dit vertraagt het verder inbranden.

 

Houten ramen en deuren kunnen vervaardigd worden uit een ruim assortiment aan houtsoorten die telkens hun specifieke karakteristieken aan een woning meegeven.

 

Hout is uiterst flexibel, het is bewerkbaar tot vele verschillende afmetingen, vormen en profielen. Hout is uitermate geschikt om in zowel klassieke als moderne woningen verwerkt te worden. Bovendien heeft hout van nature een hoge inbraakbestendigheid, raakt het toch beschadigd tijdens een poging tot inbraak, dan is het vaak te herstellen.

 

Is een zeer hoge isolatie gewenst, dan biedt super isolerend buitenschrijnwerk de oplossing. In combinatie met super isolerende beglazing is het warmteverlies zo tot een minimum beperkt. Zo bespaart u veel meer energie dan bij het gebruik van andere materialen. Vooral in lage energiewoningen of passiefhuizen maken super isolerende houten deuren en ramen het verschil.

Erkend plaatser van brandwerende deuren

Brandwerende deuren worden steeds belangrijker bij het brandveilig maken van woning of bedrijfspand. De Prins en Zoon heeft zich verdiept in het concept van brandwerende deuren en beschikt over de noodzakelijke certificaten om dit type deuren te plaatsen volgens de regels van de kunst.

 

Brandwerende deuren (Rf-deuren) zijn in sommige gevallen wettelijk verplicht, ze kunnen eveneens voorzien worden zonder enige wettelijke verplichting om de veiligheid van een stook of technische ruimte te verhogen in een particuliere woning.

De keuze van deuren, hun plaatsing, onderhoud en gebruik zijn elementen die van wezenlijk belang zijn om de vuurbestendigheid van deze deuren te kunnen garanderen.

Parketvloeren

Parket wordt reeds eeuwenlang gebruikt als vloerbedekking, het is een natuurlijk product en beschikbaar in een brede waaier aan houtsoorten om uw woning een gezellige, warme en tijdloze uitstraling te geven.

 

De algemene definitie van parket is de volgende “binnenvloerbedekking bestaande uit een houten slijtlaag die minstens 2 mm dik is”.

Een parketvloer hoeft dus niet massief te zijn of uit een enkele laag te bestaan. Steeds vaker kiest men voor lamelparket, dat samengesteld is uit een houten toplaag in een edele houtsoort zoals eik, beuk, hardhout, bovenop een tussen- of onderlaag. Dankzij lamelparket kunt u een klassiek eiken en massief ogende parket leggen voor een scherpe prijs.

 

Graag adviseren wij u over de keuze van de gepaste houtsoort, de mogelijke plaatsingstechnieken en de afwerking van de gekozen parketvloer.

Specialisaties

Schrijnwerkerij De Prins en Zoon heeft zich verdiept in de onderstaande vakdomeinen met een jarenlange ervaring en heel wat referenties.

Interieurbouw

Woon-, winkel- en kantoorinrichting

Passiefbouw

Gyprocwerken en scheidingswanden

Wand-, gevel- en plafondbekleding

Trappen en keukens

Ramen en deuren in hout

Erkend plaatser brandwerende deuren

Parketvloeren